Provánszi kertészleves

4 fő részére

Nehézség:

könnyű

hozzávalók

  • 40 dkg fejtett bab
  • 10 dkg zöldbab (mélyhűtött)
  • 10 dkg csigatészta
  • 2 db paradicsom
  • 1 db uborka (vagy cukkini)
  • 2 db burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej póréhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors

a sajtmártáshoz

  • 1 csokor bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
  • 4 evőkanál oliva olaj

Elkészítés

A fejtett babot előző este beáztatjuk. Az uborkát (vagy cukkinit) megmossuk, hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és póréhagymát karikákra szeleteljük. Az összes zöldségfélét két evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot és amikor felforrt, beledobjuk a mélyhűtött zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük. Közben elkészítjük a fokhagymás sajtmártást. A megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olíva olajat. A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk és erre szedjük a forró, zöldséges levest, másik felét kis tálkában külön tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.