Provánszi kertészleves
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 40 dkg fejtett bab
- 10 dkg zöldbab (mélyhűtött)
- 10 dkg csigatészta
- 2 db paradicsom
- 1 db uborka (vagy cukkini)
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej póréhagyma
- 2 evőkanál olaj
- bors
a sajtmártáshoz
- 1 csokor bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál reszelt parmezán sajt
- 4 evőkanál oliva olaj
Elkészítés
A fejtett babot előző este beáztatjuk. Az uborkát (vagy cukkinit) megmossuk, hámozatlanul hasábokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, a paradicsomot gerezdekre vágjuk. A megtisztított vöröshagymát és póréhagymát karikákra szeleteljük. Az összes zöldségfélét két evőkanál olajon 5 percig pároljuk, majd felengedjük a kívánt mennyiségű vízzel. Hozzáadjuk a leszűrt fejtett babot és amikor felforrt, beledobjuk a mélyhűtött zöldbabot. Sózzuk, borsozzuk, és 30 percig főzzük. Beleszórjuk a csigatésztát, és készre főzzük. Közben elkészítjük a fokhagymás sajtmártást. A megtisztított fokhagymagerezdeket pépesre zúzzuk, összekeverjük a felaprított bazsalikommal és a reszelt parmezánnal. Folytonos keverés közben hozzáadjuk az olíva olajat. A mártás egyik felét a tányérokba osztjuk és erre szedjük a forró, zöldséges levest, másik felét kis tálkában külön tálaljuk.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.